Breaking News

Inventatorul danez acuzat de asasinarea jurnalistei suedeze Kim Wall a solicitat o pedeapsă mai scurtă

Inventatorul danez acuzat de asasinarea jurnalistei suedeze Kim Wall pe submarinul lui artizanal, Peter Madsen, condamnat în aprilie la închisoare pe viaţă, a solicitat o pedeapsă mai scurtă, au anunţat luni autorităţile daneze, transmite dpa.

Parchetul din Copenhaga a scris pe Twitter că Madsen (47 de ani) a acceptat condamnarea pentru crimă, dar încearcă să obţină o durată mai scurtă a detenţiei la următoarea audiere din cadrul procedurii de apel.

Kim Wall, o cunoscută jurnalistă suedeză, a ajuns în seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj.

Dispariţia jurnalistei a fost raportată de partenerul ei de viaţă care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a anunţat poliţia pe 11 august. În aceeaşi zi, Peter Madsen a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat.

Madsen declarase iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Ulterior, Peter Madsen a recunoscut că a dezmembrat cadavrul lui Kim Wall şi l-a aruncat în mare, dar a negat că el a ucis-o pe jurnalista suedeză.

În Danemarca, un condamnat la închisoare pe viaţă poate solicita eliberarea condiţionată după ce efectuează 12 ani din pedeapsă. AGERPRES