„Primele şapte puncte de pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite de miercuri şi care vor fi înaintate plenului (n.r. 14 noiembrie) sunt legate de portofoliul Ministerului Apărării: vorbim de Armată, de investiţii, de înzestrare, de achiziţii noi în domeniul Apărării. Ca atare, avem nevoie rapid de un ministru competent, de un ministru profesionist. PNL respectă Protocolul (n.r. coaliţiei de guvernare). Acest portofoliu este la PSD şi ne dorim să vedem propunerea cât mai repede. Nu s-a discutat despre niciun fel de schimbare a acestui portofoliu cu alt portofoliu de la PNL. Nu cred că aşa trebuie făcute discuţiile. Aţi văzut că interimar este premierul. Premierul este un om care vine din structura MApN, însă este foarte important ca cineva să fie propus foarte repede, pentru ca activitatea la Ministerul Apărării să fie reluată de un ministru cu atribuţii pline”, a afirmat, miercuri, Gorghiu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.
Alina Gorghiu a menţionat că s-ar părea „nepotrivit” să se amâne numirea unui ministru la Apărare.
„PNL, când s-a vacantat poziţia de la Ministerul Educaţiei, în 48 de ore avea un ministru nou (…) care astăzi se ocupă de adaptarea amendamentelor la Legile educaţiei, astfel încât să putem să le adoptăm în plenul Parlamentului. Cred că orice partid responsabil şi serios, care are o rezervă de cadre relevantă, vine cu propunerea şi sunt convinsă că cei din PSD vor veni cu această propunere cât se poate de repede, mai ales că am văzut cât de important este acest minister în această perioadă”, a mai spus Gorghiu.
Întrebată despre o posibilă schimbare de portofolii între PNL şi PSD, Gorghiu a răspuns: „Remanierea o face exclusiv premierul, în urma unei discuţii în cadrul coaliţiei. Evaluarea a făcut-o premierul şi nu aţi văzut nicio altă schimbare. Schimbarea ministrului Apărării nu a venit ca urmare a unei remanieri, ci urmare a unei decizii de a demisiona din funcţie a acestui ministru care a avut declaraţii necongruente cu poziţia pe care statul român o are referitor la războiul din Ucraina”.
Ea a adăugat că nu vede „niciun fel de problemă în a schimba un ministru dacă premierul consideră că nu este eficient, că nu are o activitate corespunzătoare fişei postului, că nu bifează proiectele din programul de guvernare”. AGERPRES