Spania şi România vor coopera în domeniul asistenţei medicale primare şi în cel al prevenirii şi controlului bolilor

Spania şi România vor coopera în domeniul asistenţei medicale primare, sănătăţii mintale, dar şi în cel al prevenirii şi controlului bolilor transmisibile şi netransmisibile, prevede un memorandum semnat miercuri de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi omologul său, Carolina Darias San Sebastian.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Memorandumul de înţelegere prevede schimbul de informaţii şi de bune practici în domeniul sănătăţii şi al modului de administrare a sistemului sanitar.

Documentul a fost semnat cu prilejul primei şedinţe comune a Guvernelor României şi Regatului Spaniei care a avut loc, miercuri, la Castellon de la Plana.

„Documentul are ca scop dezvoltarea şi intensificarea colaborării în domeniul sănătăţii dintre cele două state. (…) Cele două state vor coopera în mod concret în domeniul asistenţei medicale primare, sănătăţii mintale, dar şi în cel al prevenirii şi controlului bolilor transmisibile şi netransmisibile”, se precizează în comunicat. AGERPRE