ACTIUNI ALE POLITIEI IESENE PENTRU SIGURANTA CETATENILOR

La data de 26 februarie 2023, politistii ieseni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 280 de sanctiuni contraventionale, iar în urma actiunilor si interventiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infractiuni. Ieri, politistii au actionat, la nivelul judetului Iasi, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice. Au fost organizate 2 actiuni si s-a intervenit la 93 evenimente, dintre care 86 au fost sesizate prin 112. În urma activitatilor au fost sesizate 31 de infractiuni. Totodata, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 289 de sanctiuni contraventionale, în valoare totala de peste 127.270 de lei. Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Iesene. Astfel, politistii rutieri au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie. Au fost retinute, în vederea suspendarii dreptului de a conduce, 32 de permise de conducere si au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

CERCETAT PENTRU FURTURI DIN SOCIETATI COMERCIALE, ARESTAT PREVENTIV

Politistii ieseni au identificat si condus la cercetari un barbat, din comuna Letcani, banuit de comiterea a 14 infractiuni de furt din societati comerciale. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile si introdus în Arestul IPJ Iasi. Astfel, din cercetarile efectuate pâna în prezent, a rezultat faptul ca, în perioada 20.05.2022-18.02.2023, acesta ar fi patruns în societati comerciale, de pe raza mun. Iasi, de unde ar fi sustras cu preponderenta, tigarete. Barbatul a fost depistat în flagrant delict de politisti, la data de 26 februarie a.c., în timp ce sustragea tigarete dintr-un magazin, de pe raza mun. Iasi. În baza probatoriului administrat în cauza, la data de 26 februarie a.c., acesta a fost retinut de politistii Serviciului de Investigatii Criminale Iasi pentru 24 de ore. În aceeasi zi, a fost prezentat Parchetului de pe lânga Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta dispunând arestarea sa preventiva pentru 30 de zile. Cercetarile continua.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO CU PERMISUL SUSPENDAT

La data de 27 februarie 2023, în jurul orei 02:30, politistii din cadrul Sectiei nr. 2 Politie Iasi au oprit pentru control un auto care circula pe raza mun. Iasi. La volanul autoturismului a fost identificat un tânar, în vârsta de 22 de ani, din judetul Botosani. În urma verificarilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul ca soferul ar avea dreptul de a conduce auto suspendat pâna la data de 18.05.2023. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de ,,conducerea unui vehicul fara permis de conducere”, iar cercetarile continua. De asemenea, conducatorul auto a fost sanctionat contraventional, conform OUG nr. 195/2002 cu amenda în cuantum de 870 lei, întrucât nu avea asupra sa documentele prevazute de lege, iar valabilitatea ITP a autoturismului era expirata.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 19.00, politistii Politiei Orasului Hîrlau au identificat un barbat din mun. Iasi, care ar fi condus un auto pe raza comunei Scobinti, fiind sub influenta alcoolului. În urma testarii sale alcoolscopice a rezultat o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala în vederea prelevarii de probe biologice. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, iar cercetarile continua.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE

La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 07.30, politistii Biroului Rutier Iasi au identificat un barbat din comuna Tibana, care ar fi condus un auto pe raza mun. Iasi, fiind sub influenta alcoolului. În urma testarii sale alcoolscopice a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala în vederea prelevarii de probe biologice. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, iar cercetarile continua.

CERCETAT PENTRU REFUZ DE RECOLTARE PROBE BIOLOGICE

La data de 25 februarie a.c., politistii Sectiei nr. 10 Politie Rurala Ruginoasa au depistat în trafic, pe raza comunei Al. I. Cuza un barbat din jud. Vaslui, care conducea un auto, având în urma testarii alcoolscopice valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Barbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, iar cercetarile continua.

ACTIUNE A POLITISTILOR RUTIERI PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE

În perioada 25-26 februarie a.c., politistii din cadrul Biroului Drumuri Nationale si Europene Iasi au organizat si desfasurat mai multe actiuni pe drumurile publice din judet, pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteza sau conducerea unui auto sub influenta alcoolului sau a altor substante. Astfel, în urma actiunilor derulate week-end-ul trecut au fost obtinute urmatoarele rezultate: Au fost aplicate 43 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 30.595 lei dintre care 34 pentru viteza, iar 9 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retinute 19 permise de conducere, dintre care 17 pentru viteza, iar restul pentru alte abateri.

ACTIUNE A POLITISTILOR RUTIERI PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE

La data de 25 februarie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au organizat si desfasurat o actiune pe raza mun. Iasi, pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteza. Astfel, în urma actiunii derulate au fost obtinute urmatoarele rezultate: Au fost aplicate 55 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 24.360 de lei dintre care 36 pentru viteza, iar 19 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retinute 4 permise de conducere, dintre care 1 pentru viteza, iar 3 pentru alte abateri.