MAE/Atenţionare de călătorie: Grecia – grevă generală şi manifestaţie de protest

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că principalele sindicate elene au anunţat organizarea unei greve generale, joi, cu durata de 24 de ore.

Vor fi afectate transportul public terestru, cursele maritime şi zborurile, precizează MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, companiile aeriene AEGEAN şi OLYMPIC AIR nu vor opera cursele interne şi internaţionale, pasagerii afectaţi de anularea acestor zboruri urmând a fi contactaţi de operatorul aerian/agenţia de ticketing pentru a fi informaţi în legătură cu posibilitatea reprogramării cursei în altă zi, fără achitarea unor taxe suplimentare.

Totodată, având în vedere organizarea, tot în cursul zilei de joi, a unei ample manifestaţii de protest pe fondul accidentului feroviar din data de 28 februarie, cu potenţial de a degenera în violenţe, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi permanent sau temporar în Grecia să manifeste prudenţă şi să evite deplasarea în zonele centrale ale capitalei elene.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES