Coreea de Nord şi Rusia confirmă un summit Kim-Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong Un va vizita curând Rusia, unde va avea o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin, au confirmat luni atât Moscova, cât şi Phenianul, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Kim va vizita Rusia în zilele următoare la invitaţia lui Putin, a anunţat Kremlinul, în timp ce agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA a transmis că „Kim Jong Un se va întâlni şi va avea discuţii cu camaradul Putin în timpul vizitei” în Rusia, fără alte detalii.

Presa sud-coreeană relatase mai devreme, citând surse guvernamentale neprecizate, că liderul nord-coreean pare să fie la bordul unui tren special care se îndreaptă către Rusia. Putin şi Kim s-au întâlnit ultima dată în aprilie 2019, în oraşul rus Vladivostok.

Oficialii americani cred că Putin şi Kim vor discuta despre posibile livrări de arme şi muniţii nord-coreene către Rusia pentru războiul din Ucraina, în schimbul unui ajutor economic rusesc de care Coreea de Nord are mare nevoie. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a efectuat o vizită de trei zile în Coreea de Nord în luna iulie.AGERPRES