Turcia: O cântăreaţă kurdo-germană a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru ”terorism”

Un tribunal turc a condamnat o cântăreaţă kurdo-germană închisă în Turcia din iunie la şase ani şi trei luni de detenţie pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă, a declarat miercuri avocatul ei pentru dpa.

Cântăreaţa, al cărei nume de scenă este Hozan Cane, va face apel împotriva sentinţei pronunţate de instanţa din provincia Edirne (vest), potrivit avocatului Newroz Akalin. Aceasta a fost a treia audiere în cazul împotriva lui Cane, care va rămâne în închisoare la Istanbul.

Cane a fost arestată în iunie la Edirne după ce poliţia a oprit autobuzul cu care ea făcea campanie pentru Partidul Democrat al Poporului (HDP, prokurd). Cântăreaţa, care este din Köln, a sprijinit HDP în campania electorală.

Ea este acuzată de apartenenţă la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii. Potrivit rechizitoriului, unele dintre postările sale pe reţelele de socializare ar fi fost în favoarea PKK.

O serie de arestări de cetăţeni germani în Turcia au provocat tensiuni între Berlin şi Ankara în ultimul an. Încă cinci cetăţeni germani mai sunt încarceraţi în Turcia în legătură cu presupuse acuzaţii de terorism.

Luna trecută, o instanţă din sud-estul Turciei a condamnat un german de 29 de ani, identificat conform legilor germane de confidenţialitate numai ca Patrick K., la şase ani şi trei luni de închisoare pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă. AGERPRES