Compozitorul coloanei sonore „Flavours Romania” va dirija concertul de muzică tradițională, cu influențe moderne, la Palas

 

 

Tradițiile stau la baza identității popoarelor și sunt transmise din generație în generație pentru a se ne menține unicitatea folcloristică și nu numai. În această săptămână în Ansamblul Palas va avea loc Concertul de muzică tradițională „Dimitrie Cantemir” în sonorități moderne, din cadrul Festivalului de muzică Bizantină, unde cântece tradiționale vor fi îmbinate cu note moderne. Târgul de Artă și Antichități completează lista evenimentelor și îi invită pe ieșeni să redescopere epocile când tradițiile dictau cutumele sociale din întreaga lume.

 

Mihai Toma a colaborat cu britanicul Charlie Ottley pentru coloana sonoră a seriei documentare „Flavours of Romania” și este cunoscut ca fiind cel mai tânăr compozitor român care a participat la Festivalul „George Enescu” cu un mix de electro, ritmuri Chill-Out, Dance, percuții tribale și teme folclorice, după operele: „Rapsodia nr. 1 și 2”, „Poema Română”, „Balada pentru Vioară” și „Impresii din copilărie”. Joi, 21 septembrie, Mihai Toma alături de grupul mixt „The Ones” vor susține în parcul Palas, începând cu ora 20.00, Concertul de muzică tradițională „Dimitrie Cantemir” în sonorități moderne. Evenimentul face parte din cadrul Festivalului de muzică Bizantină. Intrarea la concert este liberă, iar în caz de vreme nefavorabilă, evenimentul va avea loc în Atriumul Palas.

Târgul de Artă și Antichități revine, în perioada 22 – 24 septembrie, în Atrium, unde colecționarii vor expune piese a căror valoare este șlefuită de trecerea timpului. Piese de mobilier, tablouri, bijuterii, statuete, ceasuri, numismatică, patefoane, vinyl-uri, aparate de fotografiat cu film și multe alte obiecte ce stârnesc amintiri nostalgice pentru unii, dar sunt și o lecție de istorie pentru alții vor putea fi admirate sau chiar achiziționate de la colecționari, în intervalul orar 10.00 – 22.00.

 

Vino la Palas și bucură-te de tradițiile reinterpretate în ritmuri moderne și descoperă istoria adusă în fața ta de artizani!