Ciolacu: Toţi liderii social-democraţi susţin aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că toţi liderii socialişti europeni, fără nicio excepţie, susţin aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

El a participat, la Bruxelles, la reuniunea liderilor Partidului Socialiştilor Europeni organizată înaintea Consiliului European.

„Nu există niciun lider socialist european care să nu susţină aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, la fel ca şi Consiliul European, la fel ca şi Comisia Europeană, la fel ca şi Parlamentul European. În acest moment, fără excepţie, toţi liderii social-democraţi consideră că România şi Bulgaria sunt îndreptăţite să facă parte din spaţiul Schengen”, a afirmat prim-ministrului.

Întrebat dacă aderarea ţării noastre va fi pe agendă, în decembrie, la Consiliul UE, Marcel Ciolacu a spus: „Am avut o discuţie cu prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, înainte de şedinţă şi o discuţie scurtă când pleca către Consiliu. Urmează, la Malaga, să detaliem şi sper ca până atunci să se formeze şi noul Guvern din Spania. Este pe agenda preşedinţiei Spaniei aderarea României la spaţiul Schengen”. AGERPRES