Liderul cecen Ramzan Kadîrov şi-a numit fiul de 15 ani şef al securităţii

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, cunoscut pentru încălcările sistematice ale drepturilor omului în această regiune, pe care o controlează cu mână de fier, şi-a numit duminică fiul, Adam, în vârstă de 15 ani, în fruntea serviciului său de securitate, a anunţat ministrul sănătăţii cecen, Adam Alhanov, transmite EFE.

‘Îl felicit din toată inima (…) pe Adam Kadîrov pentru numirea sa în funcţia importantă de şef al departamentului de securitate al liderului Republicii Cecenia”, a scris Alhanov pe Telegram.

Oficialul cecen a subliniat că Adam, „în ciuda tinereţii sale, are deja o mare experienţă practică” şi are un „spirit războinic puternic”, aşa că nimic nu-l va opri când vine vorba de a-şi apăra tatăl, poporul, religia şi patria.

Adam Kadîrov, decorat pentru „meritele sale” atât în Cecenia, cât şi în Tatarstan, a devenit subiect de controversă în septembrie, după ce a postat pe reţelele de socializare un videoclip în care bătea un rus arestat pentru că ar fi dat foc Coranului.

Liderul cecen şi-a susţinut fiul şi a declarat că este mândru de comportamentul său, în timp ce autorităţile ruse au preferat să ignore incidentul, remarcă EFE. AGERPRES