Ciucă: Republica Moldova şi Ucraina fac astăzi un nou pas pe drumul lor european

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, salută decizia Comisiei Europene de a recomanda începerea negocierilor de aderare la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina.

„Republica Moldova şi Ucraina fac astăzi un nou pas pe drumul lor european. Salut decizia Comisiei Europene de a recomanda Consiliului European începerea negocierilor de aderare la UE pentru cele două state. În decembrie, liderii UE vor dezbate această recomandare şi vor lua o decizie care ar putea marca începutul unui nou capitol pentru marea familie europeană”, a scris Ciucă, miercuri, pe Facebook.

 

El subliniază că, pentru Partidul Naţional Liberal, deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova este o prioritate şi a transmis întreaga sa susţinere pentru parcursul european al celor două ţări şi în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu preşedinţii Volodimir Zelenski şi Maia Sandu.

„Locul Republicii Moldova şi al Ucrainei este în Uniunea Europeană. Acest drum pe care îl parcurg acum spre integrare nu este doar despre politici şi tratate, ci este despre familii, comunităţi şi visuri care se împletesc într-un destin comun. Vă vom fi alături, neclintit!”, conchide Ciucă.

Comisia Europeană a recomandat miercuri începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, Republica Moldova şi Bosnia-Herţegovina, precum şi acordarea statutului de ţară candidată Georgiei, relatează Reuters şi AFP. AGERPRES