În pofida limitărilor impuse, un cadru didactic putând coordona maximum opt elevi, înscrierile pentru ediția a XI-a a concursului au depășit și așteptările organizatorilor și granițele țării. Astfel, la cele trei secțiuni ale concursului: I – Chimie pentru licee și colegii teoretice, II – Chimie pentru licee și colegii tehnologice și III – Protecția mediului, s-au înscris 2.000 de elevi din clasele IX – XII din România și Republica Moldova.
Cei 2.000 de elevi sunt coordonați de 380 de cadre didactice și provin de la 250 de unități de învățământ, din București și 32 de județe din România, precum și din orașele/raioanele Bălți, Cahul, Chișinău, Edineț, Orhei, Soroca, Taraclia, Tighina, Transnistria și Ungheni din Republica Moldova.
Având în vedere numărul record de elevi înscriși, organizatorii au programat trei serii de concurs, în cadrul cărora participanții se vor întrece atât în competiția individuală a concursului, cât și în competiția pe echipe:
- Clasa a IX-a (toate secțiunile) începând cu ora 8.30.
- Clasa a X-a (toate secțiunile) începând cu ora 10.15.
- Clasele a XI-a și a XII-a (toate secțiunile) începând cu ora 12.00.
Rezultatele finale vor fi afișate, după rezolvarea eventualelor contestații, pe pagina web a concursului: www.ascchemis.ro/concurs_ficpm/.
În timpul desfășurării concursului, cadrele didactice sunt invitate să participe la un workshop online, în cadrul căruia vor putea asista și participa activ la prelegerile: „Ingineria chimică la Iași între tradiție și perspective” susținută de prof. dr. habil. ing. Maria Harja, de la facultatea organizatoare, „Motivarea elevilor pentru studiul chimiei”, susținută de prof. Ada Burescu, de la Inspectoratul Școlar Județean Iași, și „Rolul inginerului chimist în ingineria farmaceutică” susținută de ec. Mihaela Ceucă, responsabil resurse umane, de la S.C. ANTIBIOTICE SA Iași.
Informații actualizate privind desfășurarea concursului individual și pe echipe și al workshopului vor fi comunicate pe pagina web a concursului.