Direcția de Asistență Socială asigură spațiile necesare de cazare pentru persoanele fără adăpost

Gerul este o problemă de viață și de moarte pentru oamenii fără adăpost!
Direcția de Asistență Socială asigură spațiile necesare de cazare pentru persoanele fără adăpost sau cele afectate de frigul din această perioadă.
Facem apel la ieșeni ca, dacă observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi negative, să apeleze numărul unic de urgențe 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale: 0232.232.099.
Persoanele astfel identificate sunt conduse la spital sau la Centrul de Urgență C. A. Rosetti pentru a primi ajutorul necesar.
Centrul de Urgență C. A. Rosetti are o capacitate de 90 de locuri în regim normal, dar poate fi suplimentată.
În situația în care toate aceste locuri sunt ocupate, Direcția de Asistență Socială poate adăposti beneficiari, în regim de urgență, în spațiul special amenajat la Baia Publică, care are o capacitate de încă 40 de locuri și care este administrat în colaborare cu Poliția Locală, Fundația Emmaus și Ambulanța.Life.
Totodată, echipajele de Patrulă Sanitară ale Asociației Ambulanța.Life, în colaborare cu Poliţia Locală au organizat mai multe misiuni de identificare, acordare a primului ajutor şi relocare către centrele menționate sau, în funcție de situația medicală, internare în unitățile medicale de primiri urgențe.
Persoanele fără adăpost beneficiază astfel nu doar de cazare, ci și de hrană, servicii medicale și igienă corporală. Fundația Emmaus și Crucea Roșie Română – Filiala Iași, partenerii Direcției de Asistență Socială, au asigurat hrană caldă persoanelor fără adăpost.
În cursul nopții trecute Centrul C. A. Rosetti a adăpostit 96 de persoane, din care 35 cu caracter permanent, iar 61 în regim de urgență, iar la Baia Publică au fost cazate 28 de persoane.
„Suntem recunoscători Fundației Emmaus, organizației Crucea Roșie Română – Filiala Iași, Asociației Ambulanța Life pentru colaborarea cu Direcția de Asistență Socială și Poliția Locală și sprijinul pe care l-au acordat persoanelor fără adăpost în vederea depășirii greutăților acestei perioade!”, a transmis primarul Mihai Chirica.