BPN al PNL solicită sprijinul partidelor parlamentare pentru adoptarea urgentă a legislaţiei anti-drog

Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat, miercuri, în unanimitate, o rezoluţie prin care solicită tuturor partidelor politice parlamentare să îi sprijine pe liberali pentru adoptarea urgentă a legislaţiei anti-drog.

Potrivit rezoluţiei, combaterea traficului de droguri este „fundament pentru siguranţa cetăţeanului”.

„BPN al PNL împuterniceşte membrii PNL din Legislativ să susţină adoptarea în regim de urgenţă a trei iniţiative normative care prevăd: înfiinţarea Registrului naţional al traficanţilor de droguri (…), aflat în procedură la Camera Deputaţilor, „Legea 2 Mai”, (…) aflată în procedură la Camera Deputaţilor, şi înfiinţarea a opt centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României, aflat în procedură la Senat. BPN al PNL solicită tuturor partidelor politice parlamentare să sprijine eforturile membrilor PNL pentru adoptarea urgentă a legislaţiei anti-drog”, se arată în rezoluţia adoptată de liberali.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că PNL este foarte preocupat de tematica traficului şi a consumului de droguri, motiv pentru care susţine „o legislaţie fermă în favoarea siguranţei cetăţeanului, a familiilor cu copii, adolescenţi, care sunt afectaţi de consumul de droguri din România”.

„BPN a decis să susţină cu prioritate toate propunerile legislative care prevăd măsuri antidrog promovate atât de miniştrii liberali cât şi de parlamentari. Sunt trei aceste iniţiative liberale pentru care cer sprijinul tuturor colegilor din Parlamentul României. Le dorim noi, liberalii, votate în procedură de urgenţă”, a afirmat miercuri Gorghiu, după şedinţa conducerii PNL.

Ea a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor să includă „rapid” pe ordinea de zi proiectul pentru înfiinţarea Registrului naţional al traficanţilor de droguri, după modelul registrului celor care săvârşesc infracţiuni sexuale, care este „un mijloc de prevenire a viitoarelor infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri, un mijloc preventiv care trebuie neapărat să intre în vigoare rapid pentru a da statului posibilitatea să îşi protejeze cetăţenii”.

Despre „Legea 2 Mai”, Gorghiu a explicat că actul normativ prevede că traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot să fie puşi în libertate atunci când primesc o pedeapsă cu condamnare, ci trebuie să stea în închisoare.

Alina Gorghiu a amintit şi de legea aflată în circuit parlamentar la Senat prin care se prevede înfiinţarea a opt centre de dezintoxicare şi recuperarea dependenţilor de droguri. „Gândiţi-vă că astăzi vorbim despre diminuarea consumului, despre prinderea şi condamnarea traficanţilor, dar statul român este deficitar la capitolul infrastructură în care să tratezi bolnavii de această dependenţă”, a adăugat Gorghiu. AGERPRES