USR cere ministrului Agriculturii să prezinte concluziile verificărilor efectuate de Corpul de control cu privire la Deltă

Deputatul USR Diana Buzoianu i-a solicitat, joi, ministrului Agriculturii, Florin Barbu, să prezinte concluziile verificărilor efectuate de Corpul de control pe care susţinea, acum trei săptămâni, că îl trimite să verifice cum este aplicată legea „care a transformat Delta în pajişte şi stuful în furaj”.

„Diana Buzoianu, deputată USR şi vicepreşedinta Comisiei de mediu din Camera Deputaţilor, îi solicită ministrului Agriculturii, Florin Barbu, să prezinte concluziile verificărilor efectuate de Corpul de control pe care susţinea, acum trei săptămâni, că îl trimite să verifice cum este aplicată legea care a transformat Delta în pajişte şi stuful în furaj, dată cu dedicaţie de PSD şi PNL pentru baronul Paul Stănescu”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de USR.

Buzoianu a declarat că, după ce a dat această lege „cu dedicaţie”, în calitate de parlamentar, Barbu a devenit ministru al Agriculturii.

„Din această postură, a spus că trimite Corpul de control să verifice cum se vor da subvenţii europene în valoare de milioane de euro pentru prietenul său, baronul PSD Paul Stănescu. Florin Barbu a trimis Corpul de control fix în zilele în care APIA Bucureşti blocase alocarea subvenţiilor. Se ridică întrebarea: Corpul de control al ministrului a fost trimis acolo, în realitate, pentru a pune presiune pe APIA Bucureşti care a îndrăznit să blocheze alocarea a nu mai puţin de 5 milioane de euro din subvenţii europene pentru Paul Stănescu? Dacă nu e aşa, de ce nu am văzut până acum nicio concluzie a acestui control?”, a transmis parlamentara USR.

Conform comunicatului, proiectul de lege depus de parlamentarii USR Diana Buzoianu, Narcis Mircescu, Sebastian Cernic şi Eugen Terente prin care se doreşte abrogarea legii „date cu dedicaţie pentru Paul Stănescu” a trecut tacit la Senat.

„Parlamentarii PSD şi PNL nu au dorit să îşi asume un vot pe proiectul de lege, să nu se vadă dacă îşi protejează baronii locali. Mai mult decât atât, la Camera Deputaţilor, PSD şi PNL vor să îngroape proiectul în sertare. Săptămâna aceasta au refuzat cererea USR de a dezbate şi vota în regim de urgenţă acest proiect de lege”, afirmă reprezentanţii USR. AGERPRES