IN MEMORIAM GRIGORE VIERU

”Nu știu pe câți dintre poeții de limbă română din stânga Prutului îi va reține istoria peste, să zicem, o sută de ani. Dar Grigore Vieru este o excepție. Un poet cu destin. Pe lîngă excepționalele poeme despre mamă, limbă, patrie, libertate, la memoria colectivă a contribuit asumarea rolul de tribun, de povățuitor al neamului, de învățător într-un moment fierbinte al istoriei, de desprindere a Basarabiei de bolșevismul sovietic. Grigore Vieru a reușit să devină un simbol al acestor lupte și, pînă la urmă, prin prestanța de model național pe care a oferit-o, un mit plutitor”. – Daniel Corbu
Vă invităm să participați la evenimentul ”In memoriam Grigore Vieru” care va avea loc Miercuri, 14 Februarie 2024, ora 10.30. Evenimentul va începe cu depunerea de jerbe la bustul poetului din Parcul Copou, după care va avea loc un spectacol de muzică și pozie în Sala”Diotima” a Casei de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași.
Organizatorii evenimentului: Primăria Municipiului Iași prin Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” împreună cu Asociația culturală ”Feedback”. Parteneri: Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iași.
Moderatori: Adi Cristi și Daniel Corbu.