Săptămâna trecută avut loc ultima sesiune de dezbateri privind regenerarea urbană a zonei Depou CTP Gară, care a cuprins mai mulți specialiștii din diverse domenii relevante pentru proiect. Dezbaterea a fost coordonată de Ordinul Arhitecților din România – filiala Iași și a reunit specialiști în urbanism, arhitectură, inginerie, mediu și mobilitate urbană. Această întâlnire a marcat un moment semnificativ în procesul de consultare și planificare, oferind o platformă valoroasă pentru schimbul de idei, expertiză și soluții pentru a reuși să construim un proiect care să răspundă la nevoile ieșenilor.
După sondajul completat de aprox. 2500 de ieșeni și aceste trei dezbateri publice pe care le-am avut în data de 3 și 5 aprilie, se conturează tot mai mult nevoile principale ale ieșenilor: spații verzi, spațiu deschis, spații de relaxare pentru toate categoriile de vârstă, conservarea istoriei locale, mai puțin trafic și locuri de parcare. Având în vedere toate aceste nevoi, urmează să ne concentrăm eforturile împreună cu OAR – Filiala Iași spre stabilirea temei de proiectare care va sta la baza concursului internațional de soluții.
Ne exprimăm mulțumirea față de contribuțiile valoroase primite de la cetățeni, ONG-uri și specialiști, dar nu în ultimul rând recunoaștem importanța colaborării strânse cu toți acești factorii relevanți pentru a asigura succesul proiectului de regenerare urbană a zonei Depou CTP Gară.
Viceprimar Răzvan Timofciuc: Dincolo de obiectivul final, acela de a amenaja primul parc de mari dimensiuni după 100 ani, acest proces a reprezentat și poate fi un exercițiu de bună practică în ceea ce privește relația dintre administrația publică și cetățeni atunci când există proiecte de interes major și de un impact semnificativ pentru viața comunității noastre.