Camera Deputaţilor va lucra în sistem mixt, prin mijloace electronice şi cu prezenţă fizică, până la sfârşitul sesiunii

Şedinţele Camerei Deputaţilor se vor desfăşura şi prin mijloace electronice, în sistem mixt, până la sfârşitul sesiunii parlamentare, a decis, luni, Biroul permanent al Camerei.

„Camera va lucra în sistem mixt. Va funcţiona ca în perioada COVID. Preşedintele de şedinţă şi doi secretari vor fi prezenţi fizic şi, în rest, procedura este: colegii prezenţi în sală folosesc cartela de vot, cei care sunt prezenţi online folosesc tableta STS pentru vot”, a precizat pentru AGERPRES liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

El a spus că această procedură se va derula până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.

Întrebat în legătură cu motivul acestei decizii, Andronache a precizat: „Pentru că trebuie să trecem legile organice”.

„Ne interesează prezenţa, că se realizează în format fizic, că se realizează în format online. Important este să reuşim să trecem legi organice, pentru aceasta avem nevoie de voturi. Voturile pot fi date, potrivit regulamentului, în ambele modalidăţi”, a mai menţionat Andronache.

În 9 iunie vor avea loc alegerile europarlamentare şi cele locale, mai mulţi parlamentari şi-au anunţat candidatura pentru aceste alegeri, iar în acelaşi timp se vor desfăşura şi campaniile electorale. AGERPRES