ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 08 mai 2024 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost constatate peste 30 de infracţiuni.

Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

A fost organizată o acţiune şi s-a intervenit la 79 de evenimente, dintre 70 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 421 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 133.730 de lei și au fost constatate 32 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU DOUĂ INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 07 mai a.c., polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au reținut un bărbat, de 39 de ani, din comuna Holboca, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Din cercetări a rezultat că, la data de 5 mai a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ 249 A, raza comunei Holboca, într-un mod sinuos, la volan fiind identificat un bărbat de 39 de ani.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea polițiștilor de a fi condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, bărbatul a refuzat.

La scurt timp, în jurul orei 22:00, bărbatul de 39 de ani a fost oprit în trafic de către altă patrulă de poliție, întrucât se deplasa haotic pe DJ 249 A.

La solicitarea organelor de poliție de a prezenta documentele personale și ale autoturismului, bărbatul a declarat faptul că în urmă cu puțin timp i-a fost reținut permisul de conducere.

A fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să meargă la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În baza probatoriului administrat în cauze, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 08 mai a.c., a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, ocazie cu care instanța a dispus luarea măsurii arestării la domiciliu a bărbatului pentru 30 de zile.

ARESTAT LA DOMICILIU PENTRU TÂLHĂRIE

La data de 08 mai a.c., polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au reținut un bărbat, de 60 de ani, din comuna Țibana, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetări a rezultat că la data de 28 aprilie a.c., acesta, ar fi lovit o femeie de 52 de ani care se deplasa pe drumul public din comuna Țibana și i-ar fi sustras telefonul mobil, bijuterii și suma de 300 de euro.

În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 08.05.2024, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, ocazie cu care instanța a dispus luarea măsurii arestării la domiciliu a bărbatului pentru 30 de zile.

LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 08 mai 2024, Secția nr. 4 Poliție Rurală Miroslava a oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, ce se afla deplasa în localitatea Cornești.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.