Festivalul Internațional „Poezia la Iași”

Primăria Municipiului Iași, prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași vă invită să participați la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional „Poezia la Iași”, organizat în perioada 13 – 19 mai 2024!
La evenimentele care au loc în importante instituții de învățământ universitar și preuniversitar, dar și în instituții culturale de prestigiu participă peste 60 de ambasadori ai emoției cuvântului poetic din întreaga lume: Armenia, Albania, Belgia, Croaţia, Cipru, Spania, Franța, Honduras, Ungaria, Palestina, Republica Moldova, Turcia, Israel și România.
Evenimentul se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
„Se spune că poezia este calea prin care universul vorbește oamenilor! Atunci care este modul cel mai potrivit de a cinsti un poet, devenit, iată, un veritabil mesager al cerurilor? Fără îndoială, acela de a sprijini oamenii de valoare, cultura și instituțiile de cultură, pentru a întări an de an prestigiul cultural al Iașului.
La a X-a ediție a Festivalului Internațional „Poezia la Iași” țin să subliniez încă o dată excelenta colaborare pe care o am cu mediul cultural ieșean. Nici nu se putea altfel într-un oraș considerat, de sute de ani, o veritabilă capitală spirituală a țării. Să nu uităm niciodată că dacă vrei să schimbi în bine o societate, investești masiv în educație și cultură. Eu cred în cultura dătătoare de civilizație și prosperitate. Șansa acestei țări o reprezintă personalitățile creatoare, de toate vârstele, care pot deveni acele modelele adevărate care pot influența destinul tinerelor generații, îndemnându-le să spere, să caute, să lupte și să izbândească.
Felicitări organizatorilor și o invitație adresată din suflet ieșenilor de a participa în număr cât mai mare la acest festival!”, a transmis primarul Mihai Chirica.