Breaking News

Școala ieșeană de robotică, din nou la înălțime!

 Echipele de robotică CyLiis şi Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” s-au calificat între cele 40 de echipe selectate pentru a participa la Concursul Internaţional de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI) – ediţia a Vlll-a, organizat de Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, Laurel, Maryland, SUA.
Astfel, la MTI vor participa, între 28 și 30 iunie, 10 membri ai echipelor CyLiis şi Peppers, care vor fi însoţiţi de mentorul şi coordonatorul echipelor.
 Rezultatul obținut de Echipele CyLiis şi Peppers prin calificarea la MTI 2024 transformă Liceul de Informatică din laşi în prima şcoală din România care concurează cu două echipe în aceeaşi ediţie a concursului!
 Elevii de la Liceul de Informatică nu sunt la prima – și, cu siguranță, nici la ultima! – realizare notabilă la nivel internațional. În urmă cu un an, echipa Peppers a obţinut locul al doilea la secţiunea Motivate la etapa internațională a First Tech Challenge Championship din Houston, Texas, SUA.
 „În aceste condiții, la propunerea mea, a Inspectoratului Şcolar Judeţean laşi şi a Liceului Teoretic de Informatică, Consiliul Local a fost de acord să susțină participarea elevilor ieșeni la MTI 2024 cu o sumă de 92.800 lei.
Felicitări, CyLiis, Peppers și întregii echipe a Liceului de Informatică!
Suntem mândri de voi!”, a transmis primarul Mihai Chirica.