Breaking News

 Iașul este capitala tenisului românesc!

De câțiva ani Iașul a devenit unul dintre punctele importante pe harta mondială a sportului alb! Găzduind, în fiecare vară, atât ATP Challenger 100 Concord Iași Open, cel mai important turneu ATP din România, cât și BCR Iași Open WTA 125, putem spune că orașul nostru s-a transformat deja într-o capitală a tenisului românesc. Odată cu modificările aduse competiției feminine, anul acesta Iasul va găzdui turneul Iași Open WTA 250!
După doi ani de WTA 125, organizatorii au crescut categoria la WTA 250! Astfel, Iașul intră, alături de Cluj și București, pe circuitul WTA, organizând singurul turneu WTA 250 pe zgură din România chiar înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris. Aceasta presupune și modificarea datelor turneului, care va avea loc o săptămână după cel masculin, finala programată vineri, 26 iulie, fiind chiar înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
Trecerea de la WTA 125 la WTA 250 este un salt calitativ important pentru Iași Open! Această categorie oferă premii mai mari, puncte mai multe în clasamentul WTA, ceea ce permite turneului să atragă jucătoare din top 10 WTA. Expunerea mediatică crește exponențial la nivel național și internațional, iar acest lucru va contribui la plasarea Iașului pe harta tenisului internațional și la atragerea de turiști din întreaga lume!
Cele două turnee sunt organizate de Asociația Iași Open în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și Concord Service Center.
 „Îi felicit din toată inima pe cei care au contribuit la înființarea, promovarea și dezvoltarea acestor turnee de tenis – în mod deosebit pe domnul Andrei Oriță, directorul general al Concord Service Center și deținătorul licențelor ATP Challenger si WTA -, le mulțumesc tuturor celor participă la promovarea acestei discipline sportive și le urez succes competitorilor!”, a transmis primarul Mihai Chirica.
ℹ️ Informații despre cele două turnee:
🎾 Turneul ATP Challenger 100 Concord Iași Open powered by MET are loc în perioada 8 – 14 iulie 2024 și este coordonat de domnul Andrei Pavel. Concord Iași Open este un turneu de 100 de puncte ATP, cu premii totale de 130.000 de dolari, la care participă jucători clasați între locurile 70 și 350 ATP. Tabloul principal de simplu are 32 de jucători, iar tabloul de dublu are 16 echipe.
🎾 Turneul feminin Iași Open WTA 250, coordonat de domnul Daniel Dobre, va avea loc în perioada 21 – 26 iulie 2024. Este un turneu de 250 de puncte WTA, cu premii totale de 250.000 de dolari, la care pot participa și jucătoare din top 10. Tabloul principal de simplu are 32 de jucătoare, iar tabloul de dublu are 16 echipe.