DGPMB: Sirianul care a încercat să-şi dea foc în faţa Ambasadei Israelului a fost arestat preventiv

Cetăţeanul sirian care a încercat să-şi dea foc, în faţa Ambasadei Israelului, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a informat, marţi, Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Un cetăţean sirian de 34 de ani a încercat să-şi dea foc cu o sticlă incendiară, luni, în faţa Ambasadei Israelului, pentru că nu ar fi fost primit în audienţă.

La faţa locului au intervenit imediat agenţii antitero, care l-au imobilizat pe bărbat, acesta fiind condus apoi la Secţia 14 de Poliţie.

„Din datele pe care le deţin, nu ar fi fost un act antisemit, ar fi avut o anumită nemulţumire în ceea ce priveşte acordarea reşedinţei, dar toate aceste aspecte vor fi stabilite după continuarea verificărilor care sunt efectuate acum. Cu siguranţă va fi verificat cazierul lui, va fi verificat istoricul acestuia”, declara, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, la Antena 3.

El adăuga că sirianul nu ar fi acţionat în contextul intervenţiei Israelului în Gaza, ci ar fi vorba despre o nemulţumire personală a bărbatului.

Lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii, care asigurau securitatea instituţiei, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiş de pe uşă, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură. AGERPRES