Mihai Popșoi: „Rezultatul scrutinului va asigura un sprijin politic ferm pentru R. Moldova în Parlamentul European”

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Politicieni din Republica Moldova și România au apreciat participarea record a cetățenilor români din Republica Moldova la alegerile europarlamentare. În total, circa 57 000 de persoane și-au exprimat ieri dreptul la vot în cadrul scrutinului, informează MOLDPRES.

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe a subliniat că rezultatul alegerilor europarlamentare va asigura un sprijin politic ferm pentru Republica Moldova în Parlamentul European, în următorii ani.

„Partidul Popular European, unde PAS este membru, a învins în alegerile europarlamentare. Cel mai mare și influent grup politic pan-european și-a îmbunătăți poziția, conform datelor preliminare. Acest rezultat va asigura un sprijin politic ferm pentru Republica Moldova în Parlamentul European, în următorii ani. Mulțumesc tuturor cetățenilor Republicii Moldova care s-au mobilizat exemplar și au pus umărul la acest rezultat frumos. Suntem Europeni și la toamnă vom consfinți năzuința noastră comună de a face parte din marea familie europeană”, a declarat Mihai Popșoi.

La rândul său, europarlamentarul Siegfried Mureșan a specificat că prezența la vot este un argument puternic pentru toată Europa că oamenii din Moldova au un cuvânt de spus privind direcția în care merge Uniunea Europeană.

„Mulțumim, Republica Moldova! Felicitări tuturor cetățenilor, cu pașaport românesc, care au participat la vot în număr record la aceste alegeri europarlamentare. Aproape 57 000 de oameni au votat la secțiile de peste Prut, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de precedentele alegeri europene. 55,2% din votanți au ales lista candidaților Partidului Național Liberal. Vă mulțumesc, dragi colegi și simpatizanți din Republica Moldova, pentru toată susținerea pe care mi-ați oferit-o în aceste alegeri. Încrederea și votul vostru mă ambiționează să lucrez și mai mult pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a afirmat oficialul.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a remarcat că mobilizarea exemplară demonstrează că cetățenilor din stânga Prutului le pasă cu adevărat de Republica Moldova, de România și de viitorul nostru comun în UE.

„Mulțumesc, Republica Moldova! Mulțumesc fiecărui cetățean în parte care a ieșit la vot și în mod special fiecăruia care ne-a acordat votul. Mulțumesc colegilor din PNL Diaspora Republica Moldova, mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în această campanie, fiecărui președinte de raion, primar, ales local, lider local și miilor de oameni care au venit la întâlnirile noastre. Atât prezența mare la vot, cât și rezultatul alegerilor au arătat că munca noastră nu e în zadar. Mobilizarea exemplară, demonstrează că cetățenilor din stânga Prutului le pasă cu adevărat de Republica Moldova, de România și de viitorul nostru comun în Uniunea Europeană. Rezultatul obținut a arătat că oamenii nu uită cine luptă pentru ei și îi sprijină la Bruxelles. Vă mulțumesc, împreună suntem mai puternici!”, a precizat Adrian Dupu.

„La alegerile europarlamentare, la cele 52 de secții organizate în R. Moldova s-au prezentat peste 56 000 de cetățeni, care au votat pentru viitorul Uniunii Europene și perspectiva europeana a R. Moldova. Felicitări cetățenilor europeni de pe acest mal al Prutului, care au ales ca pe 9 iunie să nu stea acasă, ci să voteze pentru un viitor în pace și prosperitate!”, a menționat Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

Circa 57 000 de cetățeni români din Republica Moldova și-au exprimat ieri dreptul la vot în cadrul alegerilor europarlamentare. Numărul votanților depășește rata de participare în turul doi al alegerilor prezidențiale din România, din 24 noiembrie 2019, când la urne s-au prezentat 52 285 de cetățeni români din Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.