Măsuri de urgență pentru eliminarea efectelor negative ale ploii de noaptea trecută

Primarul Mihai Chirica a dispus tuturor direcțiilor și societăților comerciale din subordine să fie vigilente și să ia măsuri de urgență pentru eliminarea efectelor negative ale ploii de noaptea trecută, când Municipiul Iași s-a aflat sub o avertizare meteorologică de cod portocaliu de precipitații abundente.
⛈️ Traficul rutier s-a desfășurat în condiții de ploaie intensă. Au fost semnalate probleme create de acumulări semnificative de apă pe strada Aurel Vlaicu (unde circulația tramvaielor a fost blocată), Calea Chișinăului și bulevardul Virgil Săhleanu, bulevardul Nicolae Iorga, bulevardul Regele Ferdinand I (Splai Bahlui – Mal Stâng), bulevardul Poitiers, în pasajele Canta și Frumoasa (care au fost inundate și închise temporar).
🚒 Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași au intervenit pentru a evacua apa în mai multe zone din oraș, printre care pasajul Frumoasa, strada Silvestru (curte inundată), strada Prof. Neculai Zamfirescu (curte inundată), strada Vitejilor (la subsolul unui bloc), strada Cicoarei (parcare inundată), strada Cazangiilor (curte inundată), strada Strugurilor (o locuință), șoseaua Păcurari (curte inundată).
‼️ La această oră majoritatea acestor probleme au fost remediate.
🚚 Salubris SA este pregătită să curețe străzile și trotuarele de resturi și aluviuni, Servicii Publice SA să înlăture arborii căzuți, iar Citadin SA să intervină pentru reparații de urgență la carosabil și borduri.
🚓 Echipele Poliției Locale au patrulat toată noaptea și continuă să patruleze în tot orașul și raportează direcțiilor și societăților municipalității, dar și altor instituții ale statului problemele punctuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.