Breaking News

Intervenții ale polițiștilor ieșeni, în sprijinul cetățenilor

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 90 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 300 de fapte contravenționale.

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii au acționat, la nivelul județului Iași, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 2 acțiuni și au intervenit la 92 de evenimente, dintre care 84 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 350 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 125.905 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței rutiere, fiind scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 24 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula 14 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare a 14 autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Iași, ieri, 15 octombrie 2024, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi – Biroul Rutier au organizat și executat o acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, dintre care 37 pentru nerespectarea regulilor de către pietoni, iar 38 pentru alte abateri.

În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 4 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp conform legii.

CAMPANIA ,,TĂCEREA E TOT VIOLENȚĂ. VOCEA TA E SOLUȚIA” – ACTIVITĂȚI PREVENTIVE

La data de 15 octombrie a.c., prin Campania pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar inițiată de I.G.P.R. ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Iași au desfășurat patru activități informativ – preventive preventive la Școala Gimnazială ,,Ionel Teodoreanu”, din Iaşi.

Cu această ocazie le-au fost transmise informații cu privire la protejarea bunurilor personale; evitarea conflictelor verbale sau fizice cu colegii; conștientizarea de către minori a consecințelor consumului de tutun, de substanțe psihoactive și alcool, atât din punct de vedere a sănătății personale, cât și din punct de vedere legal; informarea beneficiarilor cu privire la selectarea atentă a grupului de prieteni/alegerea rațională a anturajului; aspecte legislative – răspunderea contravențională și penală a minorilor; comunicarea permanentă cu factorii de conducere și cu cadrele didactice, astfel încât orice problemă apărută să fie adusă la cunoștința acestora în cel mai scurt timp posibil.

La activități au participat un număr de 100 de elevi și 4 cadre didactice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.