Lucrările de reparații la Pasajul Alexandru cel Bun vor fi făcute în așa fel încât circulația să nu fie blocată!

🚧 Primăria Municipiului Iași pregătește începerea lucrărilor de reparații capitale la pasajul Alexandru cel Bun, în cadrul unui contract semnat cu asocierea Geiger Transilvania – Zublin România pentru o sumă de 69,5 milioane lei fără TVA.
📐 Dată fiind importanța strategică a pasajului Alexandru cel Bun pentru traficul rutier și circulația tramvaielor, reprezentanții municipalității au avut mai multe consultări cu proiectantul (SC Pod – Proiect SRL) în vederea etapizării lucrărilor astfel încât acestea să nu ducă la blocarea completă circulației și la izolarea cartierelor Alexandru cel Bun și Dacia.
🏗️ Primăria Municipiului Iași și asocierea menționată vor conveni asupra unui grafic de executare a lucrărilor astfel încât acestea să nu ducă la restricționarea completă a circulației în zonă, după care va fi emis ordinul de începere a intervențiilor.
‼️ Este important de subliniat că, potrivit expertizelor tehnice realizate, Pasajul Alexandru cel Bun nu prezintă deteriorări structurale și nu există niciun risc pentru siguranța circulației.
🚧 Lucrările vor include reabilitarea pasajului și consolidarea zidurilor de sprijin din rampele de acces. În momentul în care vor fi demarate, lucrările de reparații vor fi împărțite în două etape: în prima etapă vor fi făcute intervenții asupra părților structurale îngropate, care nu vor afecta circulația, iar în a doua se va lucra la suprastructură, calea de rulare a tramvaielor și carosabil.
👷 Pasajul a fost construit în perioada 1977 – 1980 de Grupul de Șantiere Drumuri și Poduri Iași, în baza unui proiect tehnic întocmit de Institutul de Cercetări și Proiectări Moldova Iași.
Pasajul are o lungime de 521,85 metri. Carosabilul are o suprafață de 8.767,80 metri pătrați, iar trotuarele de 2.435,40 metri pătrați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.