Ministrul Muncii subliniază importanţa unei îmbătrâniri demne şi a sprijinului intergeneraţional

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Oprescu Bucura, a subliniat, joi, într-o conferinţă, importanţa unei îmbătrâniri demne şi a sprijinului intergeneraţional.

„Eu îmi doresc să se nască cât mai mulţi românaşi, cât mai mulţi copii şi cât mai mulţi dintre ei să aibă bunici ca dumneavoastră. Îmi doresc să avem locuri de muncă pentru tineri, să câştige bine, să poată plăti contribuţiile aşa încât să susţină nişte pensii decente. Eu îmi doresc, pentru mine şi pentru copilul meu, să trăim bătrâneţea ca pe o a treia tinereţe”, a declarat Simona Oprescu Bucura la conferinţa „Pe drumul longevităţii: provocări şi bune practici în îmbătrânirea activă”, conform unui comunicat de presă al Asociaţiei Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, care a organizat evenimentul.

La rândul său, Alexandru Mihai Ghigiu, şef al Cancelariei Prim-Ministrului, a accentuat importanţa infrastructurii destinate seniorilor.

„În PNRR avem incluse mai multe centre de zi pentru seniori şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Până în august 2026, aceste centre trebuie să fie finalizate. Vorbim despre câteva sute de centre care se vor face în România. Mai mult decât atât, Guvernul va interveni punctual, pentru că este important să avem astfel de centre de îngrijire, dar care să aibă şi activităţi care să-i menţină activi”, a punctat Alexandru Mihai Ghigiu.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.