Remus Pricopie explică de ce crede că Legea pentru alegerea Preşedintelui României ar trebui modificată
Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, afirmă că Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României ar trebui modificată, pe mai multe direcţii, înainte de adoptarea, prin Hotărâre de Guvern, a calendarului alegerilor prezidenţiale din 2025. Pricopie spune că legea ar trebui să permită Biroului Electoral Central sau Curţii constituţionale a României să solicite, în anumite situaţii, un control medical de specialitate pentru candidaţi, înaintea validării candidaturii. Rectorul SNSPA speră să nu se ajungă în situaţia în care Preşedintele României va fi ocupat cu negocieri cu fiinţe „non-umane” sau cu decriptarea informaţiei din H2O, lăsând, între timp, ţara pe mâna „experţilor” de la Răsărit.
„Pe lângă elementele de război hibrid, publicitate electorală şi finanţare, legea ar trebui să dea dreptul Biroului Electoral Central şi / sau Curţii Constituţionale a României să solicite, în anumite situaţii, un control medical de specialitate pentru unul sau mai mulţi candidaţi, înainte de validarea candidaturii”, afirmă Pricopie într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Rectorul SNSPA este convins că, „după această postare”, ”unii «constituţionalişti» vor explica de ce nu se poate”.
„Sper însă să nu ajungem în situaţia în care Preşedintele României va fi ocupat cu negocieri cu fiinţe «non-umane» sau cu decriptarea informaţiei din H2O, lăsând, între timp, ţara pe mâna «experţilor» de la Răsărit. Menţionez că legislaţia cere control medical anual pentru Preşedintele României, în funcţie, dar nu solicită acelaşi lucru candidaţilor”, afirmă Pricopie.
La finalul postării, Remus Pricopie menţioneazăcă „pe vremuri, se spunea mai simplu: «Este dus cu capul»”, apreciind că, în acest context electoral, nu crede că „ne permitem să trecem în extrema cealaltă în care grija de a nu leza, prin limbaj si proceduri, drepturile unor persoane, să ne ducă în situaţia de a omite interesul unui popor întreg”.
„Mă intreb, în acest sens, cine se ocupă de dreptul nostru de a trăi într-o ţară fără «lunatici» în fruntea Statului?
Sursa: www.news.ro