Înmulțirea numărului de cazuri de sindrom al ochiului uscat în rândul copiilor este cauzată de utilizarea excesivă a dispozitivelor digitale, conform unui raport universitar publicat miercuri în Statele Unite, citat de Xinhua.
Dr. Amber Gaume Giannoni, specialistă în optometrie în cadrul Colegiului de Optometrie al Universității Houston, a declarat pentru Houston Public Media că pe măsură ce copiii își petrec mai mult timp cu ochii în ecran pe atât ei au tendința de a clipi mai rar, ceea ce duce apariția simptomelor specifice sindromului ochiului uscat.
Clipitul contribuie la stimularea glandelor care ajută la umezirea ochilor.
Potrivit unui studiu recent, copiii cu vârste fragede, chiar și de opt ani, pot petrece șase ore pe zi în fața unui ecran.
Giannoni a sugerat că părinții ar trebui să limiteze timpul petrecut de copiii lor în fața ecranelor și să fie atenți la simptome precum clipitul forțat, frecarea ochilor cu mâna și roșeață a ochilor.
Ea a recomandat metoda ”20-20-20” pentru scăderea suprasolicitării ochilor — 20 de secunde de pauză la fiecare 20 de minute de utilizare a unui dispozitiv digital și privitul la 20 de picioare (circa șase metri) distanță.