România participă și în acest an la Târgul de carte Bok&Bibliotek de la Göteborg, printre invitați aflându-se scriitorii Cristina Andone, Gabriella Eftimie, Felicia Mărgineanu, Cecilia Hansson, Radu Vancu, jurnaliștii suedezi Daniel Sjölin, Zandra Thuvesson, editoarea Arina Stoenescu și profesorul Ingmar Söhrman.
Potrivit unui comunicat al ICR Stockholm transmis marți AGERPRES, în cadrul ediției din acest an, având ca temă principală educația și formarea constantă, iar ca temă adiacentă libertatea de expresie în contextul politic și social al lumii actuale, Institutul Cultural Român organizează 12 programe, printre care opt seminarii. Acestea se vor desfășura atât în cadrul programului oficial al târgului, cât și la standul EUNIC. De asemenea, sunt programate lecturi în cadrul scenei dedicate poeziei. ICR Stockholm este partener și la organizarea unor discuții pe alte scene din cadrul târgului.
Literatura română este reprezentată și în cadrul standului EUNIC Stockholm, numit Café Europa, care va reuni în dialog scriitori din numeroase țări europene și este rezultatul colaborării dintre ICR Stockholm și ambasadele Austriei, Elveției, Olandei, Spaniei, Estoniei, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Camoes, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură, Institutul Polonez, Institutul Suedez, Institutul Ucrainean și Asociația Judisk Kultur din Suedia.
În cadrul târgului se va decerna Premiul Marin Sorescu pentru anul 2017, acordat anual de ICR Stockholm unui scriitor suedez „a cărui operă desființează granițe și facilitează dialogul”. Numele câștigătorului va fi făcut public în cadrul evenimentului de decernare a premiului, joi, 28 septembrie.
În contextul Târgului de la Göteborg, ICR Stockholm organizează și în capitala Suediei un program având-o ca invitată pe scriitoarea Cristina Andone, autoarea colecției de cărți muzicale ilustrate pentru copii „Povești din Pădurea Muzicală”. Pe 3 octombrie, ICR Stockholm va găzdui lansarea celui mai recent volum din colecție, bilingv român-suedez, și o discuție între Cristina Andone, jurnalista și criticul de muzică Camilla Lundberg și graficiana și editoarea Arina Stoenescu, despre posibilitățile pe care le oferă muzica și ilustrația în educarea cognitivă și afectivă a copiilor, se precizează comunicat.
Participarea românească la Târgul de carte de la Göteborg de anul acesta este realizată de Institutul Cultural Român de la Stockholm și CENNAC, în colaborare cu rețeaua EUNIC Stockholm și editurile Natur&Kultur și pionier press.