Parlamentul a anunțat concurs pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale

Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat marţi, 2 iulie, că a demarat  concursul pentru selectarea celor doi candidați la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentului Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit legislaţiei, candidaţii la funcţia de judecător al Curții Constituționale trebuie să deţină cetăţenia Republicii Moldova,  să aibă pregătire juridică superioară şi înaltă competenţă profesională, să activeze în sistem cel puţin 15 ani şi să nu fi atins vârsta de 70 de ani.

În dosarele de participare la concurs candidaţii vor trebui să ataşeze o scrisoare de motivare, un curriculum vitae, copiile actelor de studii, cazierul juridic şi certificatul medical F086E, dar şi o declarație pe propria răspundere precum că nu au interdicția de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate.

Candidații vor depune dosarele personal, prin poștă sau prin e-mail, în perioada 2 – 12 iulie 2019.

Ieri, şi cabinetul de miniştri a aprobat regulamentul de desfăşurate a concursului privind selectarea candidaţilor pentru funcţia de magistrat la Curtea Constituţională.

Curtea Constituțională este constituită din șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt desemnați de parlament, doi de guvern și doi de Consiliul Superior al Magistraturii.