Cele mai puternice alimente anticancerigene. Temuta maladie nu are nicio şansă dacă le consumi

Nu de puține ori am auzit că alimentația este cheia spre o viață sănătoasă. Chiar și cancerul, boala care ne dă fiori reci, poate fi contracarat printr-o dietă optimă. Nu mai este niciun secret că cele mai recomandate produse alimentare sunt cele de origine vegetală, ideal din culturi ecologice. De exemplu, în SUA, unul din patru decese se datorează cancerului și aproape 1.600 de americani mor zilnic secerați de cancer, potrivit datelor oficiale. Mulți oameni sunt conștienți de cât de dăunătoare sunt anumite obiceiuri pe care le au: fumatul, consumul de alcool, sedentarismul, obezitatea. Să nu uităm că doar 5% dintre cancerele diagnosticate sunt transmise genetic. Restul s-au format ca rezultat al expunerii la factori nocivi de mediu, la pesticide etc. Societatea Americană de Cancer susține că majoritatea cancerelor pot fi prevenite. De aceea, este esențial să introducem în alimentație cele mai puternice alimente anticancerigene. Atenție, cancerul nu se combate alimentar, dar un mod de viață sănătos va împiedica proliferarea celulelor canceroase. Familia cruciferelor este reprezentată de conopidă, broccoli, varză, varză de Bruxelles, kale, napi etc. Abundă în fibre, beta caroten, acid folic și vitamina C, sunt puternic antioxidante, stimulează metabolismul celular.

FRUCTELE

Afinele abundă în bioflavonoide, antocianine, responsabile de culoarea din fructele violet, roșii, albastre. Afinele sunt printre cele mai bogate în antioxidanți alimente, cu puternice proprietăți anticancerigene. Afinele sunt pe podium cu această calitate, după care le urmează cireșele, merele, căpșunile și zmeura.

ROȘIILE

Excelentă sursă de licopen, compusul care distruge radicalii liberi înainte de a afecta celulele sănătoase. Cercetătorii au descoperit că licopenul se concentrează în țesutul prostatic. Studiile arată că licopenul nu numai că reduce riscul de apariție a cancerului de prostată, dar reduce riscul cancerului esofag, plămânului, pancreasului, colului uterin și cancerului mamar. Puteți să consumați roșii crude într-o salată sau sandviș, dar rețineți că 1 ceașcă de suc de roșii sau ½ ceașcă de sos de roșii conține de 5 ori mai mult licopen decât o roșie medie crudă.

CONDIMENTELE

Turmericul este un condiment popular în bucătăria indiană, își obține culoarea de aur dintr-un polifenol cunoscut sub numele de curcumină. Mai mult de 1500 de studii, inclusiv studiile clinice la om, arată cum curcumina inhibă proliferarea celulelor canceroase. Dezavantajul este că acest condiment curcumina nu este bine absorbit în intestine. Dar piperul negru, care conține o substanță chimică numită piperină, ajută la absorbția curcuminei, atunci când cele două condimente se combină. Importantă este frecvența consumului, dacă nu se face regulat, nu este relevant.

CEAIUL VERDE

Ceaiul verde și cel negru provin din același arbore. Diferența este la preparare. Ceaiul verde nu se fierbe la fel de mult, iar compușii importanți rămân intacți: catehinele. În plus, mai există compuși benefici care pot preveni cancerul de vezică, stomac, colon, pancreatic sau de esofag. Piperul negru nu potențează doar turmericul, ci și acești compuși din ceaiul verde. Însă la fel, frecvența contează. Pentru benificii reale, este importantă adoptarea unui stil de viață sănătos, în care se regăsesc fructele, legumele și condimentele benefice.

Acest articol are caracter informativ, prezintă produse naturiste și nu înlocuiește consultul medical de specialitate. (sursa: www.doctorulzilei.ro)