Breaking News

COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 123 de cazuri noi

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 874 de probe, dintre care s-au confirmat 123 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 4 728 de cazuri. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, două cazuri sunt de import, iar restul sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Chișinău – 45, în stânga Nistrului – 11, Basarabeasca – 7, Bălți, Cahul, Strășeni câte 5 cazuri, Călărași – 4 cazuri. „ Astăzi au fost externați încă 89 de pacienți, astfel numărul de persoane tratate de COVID-19 a ajuns la 1 826”, a spus Dumbrăveanu.

Șeful de la sănătate a menționat că astăzi au fost înregistrate noi decese, iar numărul celor morți a ajuns la 150.

Prezent la ședință premierul, Ion Chicu a precizat că la ședința CSE de astăzi s-a decis ca să fie ridicat regimul de carantină la Soroca, iar din 11 mai și la Glodeni. Din data de 10 mai va fi sistat regimul de carantină în satele Etulia și Cișmichioi, iar de astăzi a ieșit din carantină și satul Brânzeni. Astfel, săptămâna viitoare vor mai rămâne în carantină doar două localități – satul Talmaza și orașul Ștefan Vodă.

Prim-ministrul a specificat că și în acest weekend transportul public din municipiile Chișinău și Bălți va fi sistat, iar de luni se vor redeschide piețele din localități și orașe. “Nu vor fi redeschise piețele din capitală și din Bălți și vor rămâne închise toate centrele comerciale”, a spus Chicu.

Șeful cabinetului de miniștri a declarat că în scurt timp CSE va veni cu decizii și cu privire la activitatea frizeriilor și a cabinetelor stomatologice.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.