Breaking News

Marea Britanie: Un important reprezentant al patronatului cere organizarea până în mai 2016 a referendumului privind UE

Șeful Federației Camerelor de comerț britanice (BCC), John Longworth, a cerut marți organizarea în ”cel mult 12 luni” după alegerile din mai acest an a referendumului privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, transmite AFP.

Sub presiunea aripii eurosceptice a Partidului Conservator, actualul premier David Cameron a promis să organizeze în 2017 o consultare populară privind oportunitatea ieșirii Marii Britanii din UE.

”Trebuie să devansăm data referendumului întrucât încă doi ani și jumătate de incertitudini nu ar fi buni nici pentru creștere, nici pentru investiții. Referendumul nu ar trebui să fie organizat în mai mult de 12 luni după alegeri”, a susținut Longworth.

Potrivit acestuia, în absența unei reforme veritabile, sprijinul companiilor britanice pentru proiectul european este departe de a fi garantat.

”Membrii BCC susțin fundamental obiectivele premierului: Marea Britanie rămânând într-o Europă reformată. Viitorul guvern trebuie să explice ce va face pentru a proteja Regatul Unit de perspectiva de a fi într-un club unde toate deciziile sunt luate pentru și de către zona euro”, a accentuat președintele BCC.