George Simion a prezentat o propunere de prim-ministru – Călin Georgescu.

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a declarat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că a prezentat o propunere de prim-ministru – Călin Georgescu.

„Propunerea AUR pentru postul de prim-ministru, văzând că partidele de pe locul unu, doi şi trei nu au venit cu nume convingătoare, am hotărât noi să propunem ţării un nume de prim-ministru, domnul Călin Georgescu. Aş vrea să mă adresez alegătorilor PSD – dacă sunt mulţumiţi de propunerea pe care PSD a făcut-o şi să facă o comparaţie între Alexandru Rafila, cel care a fost de acord cu închiderea noastră în case şi cu măsuri abuzive împotriva bătrânilor noştri, să-l compare pe Alexandru Rafila cu Călin Georgescu”, a afirmat Simion.

El a adăugat că Georgescu este recomandat pentru această funcţie de experienţa internaţională, iar cele trei elemente pe care AUR le cere de la conducătorii ţării sunt „să fie patrioţi, iubitori de neam, să fie cinstiţi, integri şi să fie buni profesionişti”.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu social-democraţii, George Simion a precizat că a discutat cu liderii PSD şi ai PNL, însă AUR nu va participa la nicio coaliţie de guvernare.

„Cu Marcel Ciolacu am discutat la telefon, la fel cum am discutat şi cu liderii PNL. Se pare că toţi au amnezie. Cu liderii celor două partide importante, care au luat 29% şi 25%. Noi vom dialoga şi vom fi deschişi la orice propunere care este în interesul naţiunii române, dar, repet, nu vom lua parte la nicio coaliţie de guvernare politică”, a spus Simion.

El a adăugat că dialoghează „cu toată lumea” pe chestiuni legate de viitorul Parlament.

„Înainte de a se forma Guvernul, trebuie să se formeze Parlamentul, conducerea celor două Camere şi priorităţi legislative. Am înţeles că anumite partide deja şi-au stabilit o prioritate legislativă, digitalizarea, cu care noi suntem de acord”, a precizat liderul AUR.

Simion a adăugat că i-a dat cadou preşedintelui Iohannis o hartă a României Mari.

„I-am înmânat preşedintelui Iohannis o hartă a României Mari, a României întregi de la Nistru până la Tisa, aşa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu, o hartă a vegetaţiei din timpul României Mari, care era foarte verde, aveam foarte multe păduri şi am tras un semnal de alarmă legat de pădurile României”, a menţionat el.

Liderul AUR a descris dialogul cu preşedintele Iohannis, citând dintr-o poezie a lui Octavian Goga: „Doar abia o clipă le-a ţinut divanul/ Cu mândria-i rece mut sta suveranul/ Şi-a-nţeles degrabă Neagoe, sărmanul/ C-a pierdut domnia neamul Basarab”. AGERPRES