Toate operele prezentate la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional ”George Enescu” vor fi în premieră în România

Toate operele prezentate la Sala Palatului la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional ”George Enescu” vor fi în premieră în România şi vor beneficia de format multimedia.

„Una dintre opere, compusă de faimosul tenor, compozitor şi dirijor Jose Cura – „Te Deum”, este o premieră mondială şi este dedicată aniversării celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Enescu. Abordarea amplă a lucrărilor lirice este una din liniile trasate de directorul artistic Vladimir Jurowski şi a adus Festivalului Enescu nominalizarea la International Opera Awards 2020 pentru programul său din 2019″, informează organizatorii festivalului, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Împlinirea a 50 de ani de la moartea lui Igor Stravinski este marcată printr-un program dedicat în exclusivitate compozitorului pe 1 septembrie, care cuprinde şi premiera românească a lucrării „The Flood” („Potopul”), în interpretarea Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin sub bagheta lui Vladimir Jurowski.

Pe 15 septembrie, Orchestra Naţională Radio va aduce în premieră opera „Der Zwerg” („Piticul”) de Alexander von Zemlinsky pe scena Sălii Palatului, sub bagheta dirijorului Oleg Caetani.

Cele două concerte vor avea o regie multimedia semnată de Carmen Lidia Vidu, una dintre cele mai apreciate regizoare din România, premiată recent de UNITER.

Orchestra Filarmonicii George Enescu prezintă în premieră în România „Die tote Stadt” („Oraşul Mort”) de Korngold în versiune concertantă, pe 10 septembrie, regizorul Nona Ciobanu, recunoscută pentru creativitatea şi complexitatea spectacolelor sale, pregătind o proiecţie de excepţie pentru acest spectacol.

Un alt concert de excepţie din cadrul festivalului este susţinut de Philharmonia London şi Jose Cura la Sala Palatului, pe 5 septembrie, alături de Corul Academic Radio. Regia multimedia a acestui concert este semnată de Carmen Vidu.

Festivalul Internaţional „George Enescu” este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie. Vor urca pe scenă 3.500 de artişti străini şi români. Organizatorii au luat măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti. AGERPRES