Cioloş: USR solicită CNA să sancţioneze două televiziuni pentru difuzarea de informaţii false

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat luni că formaţiunea va depune trei sesizări la CNA împotriva a două televiziuni pentru difuzarea de informaţii false.

„Am decis să depunem câteva sesizări la CNA, în primul rând pentru sancţionarea România Tv pentru campania de dezinformare şi manipulare la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, am aflat de la această televiziune că Clotilde Armand ar fi arestată, între ghilimele, evident fără nicio dovadă, o ştire care evident s-a dovedit falsă, s-a dovedit fake news şi nu e prima dată când sunt proferate astfel de afirmaţii false. O altă sesizare la CNA tot vizând România Tv, care a difuzat o minciună incredibilă prin care afirmă că USR ar fi plătit sute de mii de euro pentru a amplifica scandalul plagiatului premierului Ciucă. Evident că e o minciună, USR, am spus-o de mai multe ori, nu foloseşte bani şi resurse financiare pentru a plăti televiziuni şi difuzarea unor minciuni, vom face sesizare la CNA împotriva unei astfel de informaţii false. Şi o a treia sesizare la CNA în care vom solicita sancţionarea emisiunii ‘Exces de putere’, de la Antena 3, în care vineri seara s-a încercat acreditarea ideii că victima, colega noastră consilieră la Mogoşoaia, ar fi de vină pentru că i-ar fi provocat pe cei doi bărbaţi care au atacat-o şi verbal, au ameninţat-o şi apoi a fost foarte clar ce s-a întâmplat din acea înregistrare video. Ceea ce s-a întâmplat vineri seara şi felul în care moderatorii acestei emisiuni au interpretat cu rea-credinţă agresiunea împotriva colegei noastre este de neacceptat, din punctul nostru de vedere, aşa încât Biroul Naţional a decis să înaintăm aceste trei sesizări la CNA”, a afirmat liderul USR.

El a subliniat că într-o democraţie e firesc să fii criticat, arătând însă că de la critică până la minciună e un drum lung.

„Ceea ce s-a întâmplat în aceste emisiuni depăşeste limitele actului mediatic normal, a fost un linşaj mediatic împotriva USR şi împotriva colegilor noştri şi considerăm că într-o democraţie sănătoasă în astfel de cazuri trebuie reacţionat şi în acest context am decis să înaintăm aceste sesizări la DNA”, a mai spus Cioloş. AGERPRES