Susținătorii alimentației sănătoase, pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ – INOVAȚII PENTRU ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ, organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași.
Evenimentul va avea loc joi, 9 iunie, ora 10.00, la USV Iași, în sediul Facultății de Tehnologia prelucrării produselor agricole (TPPA). Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului vor mai participa tineri de la instituții de învățământ precum Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Liceul Tehnologic „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani, Liceul Tehnologic Hârlău.
„În cadrul Concursului Național, atât participanţii, cât şiinvitaţiişi membrii juriului vor putea explora cultura gastronomică inovativă a grupurilor de studenţişi elevi din diferite zone ale României. Echipele participante sunt compuse din câte doi membri, evenimentul încheindu-se cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniu gastronomic, după o jurizare realizată de chefi cu notorietate națională și internațională”, a declarat prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.
Manifestarea are ca principal scop educaţia culinară care susţine interesul crescut al studenţilorşi elevilor pentru arta gustului şi, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România.