Cutremurul produs în această dimineaţă nu a creat panică în rândul pacienţilor de la „Infecţioase”

Cutremurul cu magnitudinea de 5,4 pe scara Richter, produs în această dimineaţă, la ora 06.50, în zona Vrancea, şi replicile care au urmat nu au creat panică în rândul pacienţilor şi a cadrelor medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Pentru că un astfel de eveniment natural nu poate fi prevenit, conducerea unităţii medicale a luat toate măsurile pentru ca atât pacienţii cât şi cadrele medicale să fie pregătiți în astfel de cazuri nedorite.

„Dat fiind faptul că vorbim de clădiri cu un istorit bogat, acestea sunt ținute sub observație și urmărim comportarea clădirilor în timp, respectiv dacă există degradări structurale, tocmai pentru a sesiza orice situație și a interveni prompt prin consolidarea acestora, aspect care s-a și concretizat pentru toate clădirile în care avem în îngrijire pacienți şi ne desfăşurăm activitatea administrativă. Verificăm, de asemenea, constant infrastructura spitalului, pentru a evita problemele de încălzire, instalațiile electrice care pot reprezenta un risc în caz de cutremur, dacă nu sunt sigure și conform standardelor.

Pe lângă aceste aspecte tehnice pe care le avem în vedere facem periodic instructaje, aatfel încât personalul să ia cât mai repede cele mai eficiente măsuri, iar viteza de reacție în cazuri neprevăzute, cum sunt cutremurele sau alte calamități, să fie imediată. Unul din aspectele importante în situatii de acest fel este reprezentat de echipa de pompieri care asigură permanenţa în  cadrul  Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva „. Pompierii sunt la dispoziția spitalului 24 din 24 de ore, pentru orice intervenție este nevoie, cu echipamentul necesar, experienta în toate situatiile de maximă urgenţă, şi cu o autoutilitară cu rezervor de 2.000 de litri, dotată cu apă şi spumă antiincediu”, a declarat medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”. (E.M.)