Fundaţia Regală Margareta: Concert Senzorial cu lumina stinsă – joi, în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă

Un recital de muzică clasică cu lumina stinsă pe scenă şi în sală, susţinut de bursierii programului „Tinere Talente” şi pianista Verona Maier, mentor al proiectului, va avea loc joi, 24 noiembrie, în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României.

„Într-o lume concentrată pe imagini vizuale, care pot distorsiona percepţia autentică, publicul este introdus în lumea sunetului şi a emoţiilor, ce vor fi create de vioară, violoncel, chitară, voce şi pian, prin interpretarea unor lucrări din repertoriul compozitorilor G. Enescu, P.I. Ceaikovski, C. Debussy, H. Vieuxtemps, F. Tarrega, L. Brouwer, Nuccio D’Angelo”, informează un comunicat al Fundaţiei Regale Margareta a României, transmis luni AGERPRES.

La finalul concertului, publicul va fi provocat la o discuţie liberă prin care să îşi exprime emoţiile şi sentimentele trăite în timpul recitalului cu lumina stinsă, aceasta fiind moderată de prof. univ. dr. Verona Maier.

Potrivit FRMR, în public vor fi invitaţi şi tineri artişti vizuali, pentru a lua parte la această experienţă muzicală imersivă, tolerantă şi incluzivă, pe care să o redea ulterior în imagini percepute doar prin ochii minţii, printr-o colecţie de lucrări ce vor fi inspirate de Concertul Senzorial.

Accesul la concert este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de e-mail prieten@principesa.ro.

Organizat de de FRMR, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, evenimentul „Concert Senzorial” face parte din seria de acţiuni de promovare a tinerilor artişti aflaţi la început de drum, susţinuţi în dezvoltarea lor pe parcursul anului 2022 de Fundaţia Regală Margareta a României.

Un proiect similar a fost realizat în prima parte a anului – expoziţia de arte vizuale Jurnal de Viaţă, care a integrat concepte şi simboluri inspirate de poveştile de viaţă, trăirile, amintirile persoanelor vârstnice.

Pe parcursul anului 2022, proiectul „Tinere Talente” a susţinut 30 de artişti vizuali şi muzicieni cu sprijin financiar, mentorat şi oportunităţi de manifestare şi expunere a operelor în spaţiul public.

FRMR reaminteşte că tineri muzicieni şi artişti vizuali cu vârste între 14 şi 24 de ani, elevi sau studenţi la instituţiile de învăţământ vocaţional, care provin din familii cu venituri modeste, sunt invitaţi să se înscrie în Selecţia naţională prin trimiterea aplicaţiei până la 30 noiembrie. AGERPRE