„15 muzicieni şi 15 artişti vizuali, aflaţi la începutul drumului artistic, vor primi, pe parcursul unui an calendaristic, sprijin pentru a urma şi a dezvolta o carieră artistică, prin acordarea de burse individuale, în valoare de până la 2.000 euro, prin sesiuni de mentorat şi stagii de masterclass intergeneraţionale, precum şi oportunităţi de promovare a talentului lor artistic prin evenimente organizate de fundaţie şi parteneri ai programului”, transmite FRMR, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.
Aceştia au fost selectaţi dintre 144 de tineri muzicieni şi artişti vizuali, elevi şi studenţi la instituţiile de învăţământ vocaţional din toată ţara, care şi-au exprimat, pe parcursul lunii noiembrie a anului trecut, intenţia de a deveni bursieri.
Tinerii artişti au vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, studiază la licee şi universităţi de arte şi muzică din Bucureşti, Iaşi, Suceava, Galaţi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş.
Lista bursierilor programului „Tinere Talente” 2023, poate fi consultată accesând https://www.tineretalente.org/index.php/2023/02/06/cu-sprijinul-kaufland-romania-fundatia-regala-margareta-a-romaniei-anunta-debutul-editiei-2023-a-programului-tinere-talente-si-numele-celor-30-de-noi-bursieri-la-categoria-muzica-si-arte-vizuale/.
Până în prezent, 380 de burse au fost acordate tinerilor talentaţi, aflaţi la început de drum, care studiază muzica sau artele vizuale în licee şi universităţi din România, fiind ajutaţi să-şi depăşească greutăţile financiare şi să continue să-şi exprime valoarea artistică.
În susţinerea bursierilor, au fost organizate 110 recitaluri şi concerte, 77 de expoziţii, 114 sesiuni de mentorat şi masterclass-uri.
Potrivit FRMR, de-a lungul anilor, mai bine de 1.800.000 de euro au fost investiţi în viitorul artistic al României.
În 2022, pentru a patra oară, „Tinere Talente” a fost recunoscut drept cel mai bun program de Artă şi Cultură din România, laureat la Gala Societăţii Civile. AGERPRES