Orban: Consiliul Naţional Forţa Dreptei a luat decizia de a solicita demiterea de urgenţă a ministrului Finanţelor

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a solicitat, luni, demiterea „de urgenţă” a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, pentru „gravitatea minciunilor” din legile bugetului de stat şi asigurărilor sociale de stat.

„În cadrul Consiliului Naţional Forţa Dreptei am luat decizia de a solicita demiterea de urgenţă a ministrului Finanţelor pentru gravitatea minciunilor care au fost cuprinse în proiectul legii bugetului de stat şi în proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat. Minciuna are picioare scurte şi, iată, la nici trei luni de la adoptarea legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat, constatăm că la baza alcătuirii bugetului au stat minciuni”, a explicat Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că acele „minciuni” au fost incluse „în mod deliberat” în legea bugetului de stat pentru „a permite cheltuieli nesăbuite”, care riscă să ducă România într-o situaţie de o „gravitate extremă”, inclusiv în situaţia „de a se ajunge la incapacitate de plată”. AGERPRES