Lucrarea de mari dimensiuni, care datează din 1633, este estimată la preţul de 6.000 – 9.000 de euro şi provine din celebra colecţie istorică a renumitei pianiste Cella Delavrancea.
Potrivit Artmark, pictorul flamand Adrian de Bie este cunoscut pentru portretele şi scenele biblice pe care le-a pictat în ceea ce s-a chemat „secolul de aur al picturii olandeze”. În lume s-au păstrat doar puţine opere realizate de artist, între care se numără „Portrait de vieille femme”, care datează din 1652 şi se află în colecţia Muzeului din Darmstadt, Germania, sau tripticul cu temă religioasă realizat în Biserica Eligius din Lier, Belgia.
Licitaţia „Case frumoase. Licitaţia de Design Interior, inclusiv o colecţie de corpuri de iluminat” reuneşte obiecte decorative, pictură de epocă, sculpturi, vase din materiale rare, mobilier realizat în celebre ateliere europene. Sesiunea reuneşte stilurile Baroc, Art Nouveau, Art Deco sau Rococo, dar şi esenţa altor epoci care au influenţat profund evoluţia designului interior, arată Artmark.
Cel mai bine cotat lot al sesiunii este o pereche de răcitoare de vin din argint, John Samuel Hunt pentru Hunt & Roskell Late Storr & Mortimer, 1860, realizate într-un atelier din Londra. Lotul este scos la vânzare la preţul estimativ de 10.000 – 15.000 de euro.
Între loturi se numără patru piese de mobilier clasic tip Boulle, preferat al lui Lodovic al XIV-lea, dar şi al lui Napoleon al III-lea: un impresionant secretaire Boulle în stil Napoleon al III-lea, la preţul de pornire 2.500 de euro, un birou tip Boulle în stil Napoleon al III-lea, decorat cu intarsii şi decoraţiuni din bronz, la 2.000 de euro, un birou în manieră Napoleon al III-lea, cu marchetărie tip Boulle, la 1.000 de euro şi o comodă tip Boulle în stil Napoleon al III-lea, decorată cu intarsii şi decoraţiuni din bronz, la 700 de euro.
Evenimentul „Case frumoase. Licitaţia de Design Interior, inclusiv o colecţie de corpuri de iluminat” va avea loc pe 24 octombrie, la ora 19,00, în sala de licitaţii de la Palatul Cesianu-Racoviţă, dar şi online pe platforma Artmark Live. Expoziţia licitaţiei este deschisă de luni până duminică în intervalul orar 10,00 – 20,00, iar vizitatorii au prilejul de a primi consiliere în alegerea pieselor decorative din partea consultanţilor de artă prezenţi. AGERPRES