Breaking News

Senatorul Sorin Cîmpeanu, ales membru al Biroului Adunării Parlamentare a Francofoniei

Senatorul Sorin Cîmpeanu a fost ales în funcţia de membru al Biroului Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), în cadrul celei de-a 49 sesiuni a adunării, care a avut loc la Montreal, Canada, în perioada 5-9 iulie.

„Membrii APF au decis, în unanimitate, alegerea preşedintelui Delegaţiei Parlamentului României la APF, senatorul Sorin-Mihai Cîmpeanu, în funcţia de membru al Biroului APF. Este pentru prima dată în istoria de 123 ani a APF când o ţară din Europa Centrală şi de Est obţine un mandat în cadrul Biroului APF”, informează un comunicat de presă transmis AGERPRES de Senat.

Potrivit sursei citate, în urma alegerilor din data de 9 iulie, preşedinţia APF va fi deţinută de Hilarion Etong, prim-vicepreşedintele Adunării Naţionale a Camerunului, care îl înlocuieşte pe canadianul Francis Drouin.

În paralel cu sesiunea plenară anuală a APF, s-au desfăşurat lucrările celei de-a X-a ediţii a Parlamentului Francofon al Tinerilor, care sărbătoreşte în anul 2024, două decenii de existenţă, arată sursa citată.

La reuniune au participat 81 de tineri din partea a 41 de parlamente membre APF din Africa, America, Asia şi Europa.

„La iniţiativa preşedintelui AUF, senatorul Sorin-Mihai Cîmpeanu, pentru prima dată de la crearea Parlamentului Francofon al Tinerilor (PFT-APF), Agenţia Universitară a Francofoniei s-a asociat Parlamentului Francofon al Tinerilor prin participarea a 4 reprezentanţi ai Reţelei sale de lideri proveniţi de pe cele patru continente”, informează sursa citată.

România a fost reprezentată la reuniunea PFT de doi studenţi, Beatrice-Iuliana Uţa şi Mihai-Valentin Mihăilă. Studenta Beatrice-Iuliana Uţa (UNSTPB) a fost aleasă vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Parlamentare PFT. AGERPRES