Ludovic Orban: Candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale – un cadou făcut PSD

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a susţinut luni că liderul PNL, Nicolae Ciucă, este „un iepure al PSD” la alegerile prezidenţiale, iar candidatura acestuia ar reprezenta, de fapt, „un cadou” făcut social-democraţilor.

„După părerea mea, candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale este, de fapt, un cadou făcut PSD, pentru că Ciucă nu este altceva decât un iepure al PSD. (…) E şi jenant să vorbeşti despre coagularea forţelor de dreapta atât timp cât tu eşti la guvernare şi sprijini un premier de la socialişti”, a declarat Orban, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, discuţiile dintre reprezentanţii Forţa Dreptei şi cei ai PNL în vederea realizării unui proiect comun nu au avut loc din cauza lui Nicolae Ciucă.

„Ca să eşueze ceva trebuie să înceapă. Cu o anumită ruşine trebuie să vă spun că, în ciuda unor discuţii telefonice repetate, din cauza celui care care a fost proţăpit în fruntea PNL prin decret prezidenţial nu am reuşit să ne întâlnim să discutăm. De fapt, toată povestea spusă de domnul Ciucă a fost numai pentru ochii lumii, vrăjeală pentru cetăţeni. Nu a avut niciodată nici cea mai mică intenţie să coaguleze forţele de dreapta. (…) Vreau să spun foarte limpede – aş fi fost de acord să realizăm un proiect comun cu cei din PNL cu condiţiile pe care le-am enumerat – retragerea sprijinului politic pentru premierul Ciolacu, cu atât mai mult astăzi când premierul Ciolacu care este sprijinit de PNL este candidat la Preşedinţie. A-l menţine pe Ciolacu premier atât timp cât el este candidat la Preşedinţie înseamnă din partea conducerii PNL complicitate pentru susţinerea lui Ciolacu să ajungă preşedinte, nimic altceva”, a afirmat Ludovic Orban. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.