Costel Alexe a participat la cea de-𝐚 𝐕𝐈 – 𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐚 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐞𝐢

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a participat la cea de-𝐚 𝐕𝐈 – 𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐚 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐞𝐢, desfășurat la Nisporeni.
“Am revenit cu bucurie în raionul Nisporeni, la invitația președintelui Ion Diavor, pentru a sărbători, alături de comunitate, Festivalul Național al Prunei.
Această sărbătoare este despre și pentru oameni, pentru că marcăm valorile care ne unesc. Prin munca și meșteșugul lor, producătorii din Nisporeni și nu numai contribuie semnificativ la poziționarea Republicii Moldova printre primii 10 exportatori de prune din lume.
Felicit Consiliul Raional și Primăria Nisporeni pentru organizare și pentru că au adus împreună cei mai pricepuți producători locali și meșteșugari care sunt cartea de vizită a raionului Nisporeni, ce păstrează o tradiție națională atât de îndelungată.
Totodată, așa cum le-am promis fraților noștri de peste Prut, România s-a angajat să sprijine dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova, iar Iașul va fi un partener și un sprijin cu tot ceea ce va putea.
Le ținem pumnii la referendumul din 20 octombrie pentru un viitor european al comunităților noastre” a transmis Costel Alexe, Președintele CJ Iași.
La festival au fost prezenți și preşedintele Consiliului Județean Timiş, Alin Nica, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vladimir Bolea, Secretarul General al Județului Iași, Vernica Lacramioara, precum si oaspeți din raioanele vecine, Președintele Raionului Hîncești, Iurii Levinschi și Președintele Raionului Ialoveni, Natalia Eremia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.