Welcome home! Etaju’ 1, Apartament 6

 Grupul artistic Ap.6 anunță deschiderea expoziției „Etaju 1” pe 3 octombrie 2024, la ora 19:00 la Galeria „Theodor Pallady” din Iași. Această expoziție, reunește lucrările artiștilor Ruxandra Mărgineanu, Ioana Mihai,  Marian Stavarache, Radu-Mihai Tănasă, Alexandra Tîrpescu și este curatoriată de Cristiana Ursache. „Etaju’ 1” propune o explorare profundă a noțiunii de intimitate și spațiu cotidian. Artiștii transpun spațiul intim – locuința personală – în contextul public al galeriei, invitând vizitatorii să pătrundă într-un univers în care dimensiunea biografică individuală se suprapune peste experiența comună a locuirii. Expoziția reconstruiește un apartament tipic, cu baie, bucătărie, cameră de zi și dormitor, încăperi cu roluri bine definite, dar care totodată devin un punct de plecare pentru explorări artistice ale spațiului personal și colectiv.

Așa cum a afirmat filosoful Gaston Bachelard în lucrarea sa The Poetics of Space: ”The journey into intimacy is neatly evoked by drawers, cupboards, wardrobes and above all locks”. Locuința este un loc al intimității profunde și al siguranței, unde spațiul își dezvăluie adevărata dimensiune poetică atât prin personalitatea locatarului cât și prin caracteristicile fizice ale încăperilor. Pornind de la această reflecție, expoziția propune o meditație asupra felului în care locuirea zilnică, deși profund personală, devine un spațiu universal, un cadru în care fiecare dintre noi ne regăsim. Artiștii explorează nu doar cum se organizează spațiul, ci și cum acesta capătă sens prin trăirile și experiențele noastre.

„Lucrările expuse vorbesc despre dimensiunile multiple ale intimității și invită la o reconsiderare a relației noastre cu spațiile familiare. Astfel, publicul este îndemnat să reflecteze asupra propriei experiențe a spațiului de locuit și să exploreze felul în care aceste spații sunt martore ale celor mai profunde acte ale existenței umane.”, menționează Cristiana Ursache, curatoarea expoziției.

Vă așteptăm să pătrundeți în acest apartament deopotrivă personal și comun, un loc al întâlnirii dintre arta contemporană și viața de zi cu zi.

Expoziția va putea fi vizitată prin programare până pe 8 octombrie 2024  la numărul de telefon 0729246871 sau prin email la ap6.contact@gmail.com.

AP.6 este un grup de tineri artiști ce explorează din multiple perspective atmosfera anilor 2000 prin interpretări vizuale multimedia. Ei se concentrează pe o abordare critică și reflexivă utilizând forme personale ale memoriei afective nu doar pentru a reconfigura atmosfera anilor 2000, ci și pentru a aduce în prim-plan anumite aspecte pe care membrii le au în comun. Membrii grupului sunt Ruxandra Mărgineanu, Ioana Mihai, Marean (Marian Stavarache), Pansy (Alexandra Tîrpescu), Radu Mihai-Tănasă și Cristiana Ursache.

      Contact:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.