Două medalii de argint obţinute de reprezentanții școlii ieșene la Olimpiada Balcanică de Informatică

Doi elevi ieșeni, Andrei Boacă de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, coordonat de prof. Marinel Șerban, și Alexandru Gheorghieș de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, coordonat de prof. Mirela Țibu și Simona Iuscinschi, au obținut medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică, desfășurată între 20 și 26 septembrie, la Ohrid, Macedonia. Cei doi fac parte din lotul național al României, care a reușit să urce pe podium prin toți reprezentanții săi.
Elevii români au obţinut trei medalii de argint şi una de bronz în cadrul competiţiei care a presupus participarea a 65 de elevi din 15 ţări.
Cele trei medalii de argint au fost obţinute de: Andrei Boacă – Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, Rareş-Andrei Neculau – Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi şi de Alexandru Gheorghieş – Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi. Totodată, Cristian Luchian de la Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ a câştigat medalie de bronz.
Andrei Boacă este absolvent al Colegiului „Emil Racoviță” din Iași, iar la Balcaniada de Informatică s-a clasat pe locul al V-lea în ierarhia rezultatelor obținute de concurenții din cele 16 țări participante, obţinând astfel medalie de argint.
Alexandru Gheorghieș este absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, iar la Olimpiada Balcanică de Informatică a obținut tot medalie de argint, ocupând poziția a VI-a în clasament.
Echipa României a fost coordonată de profesorul Adrian Panaete, vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), și de Liviu-Mihai Silion, student la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și membru SEPI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.