Miercuri, 10 octombrie 2018, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit vizita unei delegații de la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta, formată din profesor László BORHY, rectorul universității și profesor Imre HAMAR, prorector pentru relații internaționale. Oaspeții au fost întâmpinați de prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, prorector și ordonator de credite al UAIC și prof. univ. dr. Henri LUCHIAN, prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

În cadrul întâlnirii, cele două instituții au semnat un protocol de colaborare, prin care se urmărește schimbul de bune practici și dezvoltarea de proiecte științifice și educaționale comune. De asemenea, acordul presupune îmbunătățirea relațiilor academice și culturale dintre cele două universități, ceea ce reprezintă baza pentru o cooperare eficientă, în special între facultățile și departamentele corespondente.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are o bogată tradiție în ceea ce privește colaborarea cu instituțiile de învățământ superior din Ungaria, începută în 1994 prin acordul bilateral încheiat cu Universitatea Kosuth Lajos. În perioada 2010-2018,  studenții, profesorii și cercetătorii UAIC au efectuat 371 de vizite la universități sau alte instituții academice din Ungaria.